avokadonun yemediginiz yarisini saklamak icin

burayi okuyorsaniz avokadolara olan askimi buyuk ihtimalle biliyorsunuz. yeri gelip gunde bir tam avokado yiyorsam da bazen yarisini o an yemek istemiyorum ya da ertesi gun tuketmeyi planliyorum. boyle durumda saklama yontemi onem kazaniyor, cunku avokado muz gibi cabuk okside olup karariyor, hem lezzeti, hem kokusu hem de tadi degisiyor. tanesi yeri gelip 5 liraya satilan bu dunyanin en yararli 3-5 meyvesinden birini cope atmaktansa 48 saate kadar taze sekilde korumak hem sagligimiz hem de cuzdanimiz icin cok onemli!

boyuna ikiye boldugunuz avokadonun çekirdekli tarafini agzini kapatabilecegimiz bir posete koyup etli kisim uzerine limon sikiyoruz, posetin havasini biraz alarak agzini kapatiyoruz, etli kisma plastik degmediginden emin olarak buzdolabina kaldiriyoruz, boyle 2 gun bekliyor, belki ikinci gun cok az kararma olabilir ama onu da bicakla incecik siyirabilirsiniz zaten. bosa giden, karardigi icin cope atilan avokadolara son!

2016-02-17_13.54.40

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s