baharatlik ve dolayisiyla saglik zenginlestirme fikirleri

baharat delisi oldugum asikar, hem tek basina hem karisim halinde 50ye yakin baharatim vardir. kullandigim baharatlar sik soruluyor, ben de hazir baharatligimin tozunu almisken yazayim isimlerini dedim. bazilari tek basina, bagzilari karisim halinde. mesela kori baharati dedigimiz seyde bile 10-11 tane baharat var aslinda. baharatlarin ne kadar saglikli oldugunu anlatmakla bitirmek mumkun degil, yemeklere verdikleri lezzet de malum, hatta bazi yemekler baharatsiz pirinc lapasindan hallice oluyor. asagidakiler belki size fikir verir, baharatliginizi zenginlestirirsiniz.
zerdecal
karabiber
renkli top biber
aci kirmizi biber
tatli kirmizi biber
isot
kimyon
yenibahar (allspice)
kekik
biberiye
kisnis
frenk sogani (chives)
maydonoz kurusu
dereotu kurusu
nane
mercankosk (marjoram)
keklik otu (oregano)
adacayi (sage)
feslegen (basil)
kori
muskat
tarcin
zencefil
sarimsak tozu
sogan tozu
cemen otu (fenugreek)
kakule
hardal tohumu
karanfil
tarhun otu (tarragon)
defne yapragi
chipotle biberi
kereviz tohumu
limon kabugu kurusu
kelp (iyot icin deniz yosunu)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s