findik fistik kurabiyesi

pek ‘saglikli tatli’ yapmiyorum farkettiyseniz, bir agzimi bulastirsam tepsiyi yerim, iki 3 gunde bir evde birseyler yapacagima 15 gunde bir nutella ya da cheesecake yerim, ya hep ya hic… ama birseyler atistirmayi, atistirdiklarinin da tatli olmasini cok seven bir esim var, benim de canim istediginde elimin altinda kolaylikla hazirlayabilecegim birseyler olmasi isime geliyot, boylece gozum sagliksiz seceneklere donmuyor.

asagida tarifini verecrgim kurabiye dusuk karbonhidratli beslendigimden bu ilkelere uygun, sekeri az, saglikli yagi bol bir kurabiye oldu, yulaf, karabugday unu tarzinda seyler koymadim ama siz isterseniz ekleyebilirsiniz.

cashew cookies

 

cok lezzetli oldular ve icinde zararli hicbirsey yok, cocuklar icin de oldukca uygun bir tarif!

tatlandirici yok 🚫
basit seker yok 🚫
un yok 🚫
yumurta yok 🚫
sut yok 🚫

tarifi cok basit:

birer avuc ici kadar ceviz, badem, kaju, hindistan cevizi rendesi, 2 orta boy cekirdeksiz etli hurma ve 1 yemek kasigi hindistan cevizi yagi robotta cekilir, bir kaba alinip uzerine 1 cay kasigi tarcin, 2 yemek kasigi ev yapimi fistik ezmesi eklenip karistirilir. elle top yapilip firin kagidina bastirilir, 180°C firinin fan ayarinda 15 dk piser.

merak edenler icin bu tafile yaptigimda kurabiyelerin tanesinde 50 kcal ve 2.3 gr net karbonhidrat var, yanina filtre kahve ya da turk kahvesi ile ozellikle aksam uzeri cok guzel gidecektir…

Leave a comment